Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Ενας μικροσκοπικός... σκληρός δίσκος...

Καταφεραν να κατασκευάσουν μαγνητική συσκευή αποθήκευσης η οποία αποτελείται μόλις από 96 άτομα.
Η επιτυχία αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικροσκοπικά σκληρούς δίσκους που μπορούν να αποθηκεύσουν 200 ​​έως 300 φορές περισσότερο ογκο πληροφοριών από ότι μπορούν σήμερα.


Οι επιστήμονες της IBM και του Γερμανικού Κέντρου για την Free-Electron έχουν ήδη καταφερει να χτίσουν την μικρότερη έως τωρα μονάδα στον κόσμο της μαγνητικής αποθήκευσης, χρησιμοποιώντας μόνο 96 άτομα για να δημιουργήσουν ένα byte δεδομένων.
Για να γίνει κατανοητή η διαφορά που υπάρχει, οι σημερινοι σκληροί δίσκοι απαιτούν μισό δισεκατομμύριο άτομα για κάθε byte...
Φαντάζεσται ένα σκληρό δίσκο στο μέγεθος ενος κόκκου ρυζιού, που τροφοδοτεί συσκευές αναπαραγωγής μουσικής τόσο μικρές που θα χωράνε μέσα στο αυτί σας??? Ή ακόμα καλύτερα ένα i Pod Touch με 12 περίπου treabytes μνήμη????
Αυτο τουλάχιστον φαντάστηκαν πριν ξεκινήσουν την έρευνα για κάτι τέτοιο. Ωστόσο θα χρειαστεί αρκετός χρόνος προτού η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιηθεί σε ένα σκληρό δίσκο για έναν υπολογιστή, διότι υπάρχουν μερικά προβλήματα που πρέπει ακόμη να ξεπεραστούν.


Κατ 'αρχάς, αυτός ο σκληρός δίσκος χτίστηκε άτομο ανά άτομο, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μικροσκόπιο πράγμα που καθιστεί μη πρακτική και πολύ αργή τη μέθοδο για την κατασκευή του.
Και δεύτερον, η αποθήκευση των πληροφοριών δηλαδή η μαγνητική κατάσταση του δίσκου είναι σταθερή μόνο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όπως επιτρέπει το υλικό που χρησημοποίησαν, περίπου 5 βαθμούς πάνω από το απόλυτο μηδέν. σε θερμότερο περιβάλλον πχ. δωματίου αποσταθεροποιήται και χάνεται.
Το υλικό αυτό, που θα καθιστέι δυνατή την λειτουργία του σε θερμοκρασία δωματίου, όπως δήλωσαν δεν θα αργήσει πολύ να βρεθεί κάνοντας μαι δυνατή εισβολή στον χώρο της τεχνολογίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου