Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Τσίμπησε στο δόλωμα του Σάββα Θεωδορίδη ο Γόντικας!

*** ΕΧΑΣΕ την ψυχραιμία του ο κ. Γόντικας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός * ΚΑΙ επειδή έχασε την ψυχραιμία του, είπε λόγια που ίσως να μην έπρεπε να πεί * ΟΤΑΝ ο Σάββας του έριξε το δόλωμα, εκείνος «το έφαγε» με τη μία * ΚΑΙ -κατά τη γνώμη μου – εξέθεσε πολύ κόσμο με περισσότερο απ’ όλους, τους ίδιους τους ανθρώπους που τον έχουν προσλάβει για να κάνει αυτή τη δουλειά * «ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ποιος να κρύβεται πίσω από τη διάταξη που επιτρέπει να έρθουν ξένοι επενδυτές στο ελληνικό
ποδόσφαιρο», είπε ο Σάββας προκαλώντας τον εκνευρισμό του κ. Γόντικα : * «ΕΜΕΙΣ φταίμε, που δεν περάσαμε το συγκεκριμένο άρθρο στο πολυνομοσχέδιο»!!!
*** ΤΙ … είπε ο άνθρωπος ! * ΤΙ αποκάλυψη ήταν αυτή, πάλι * ΟΧΙ βέβαια ότι δεν ξέραμε πόσο περνάει των Βαρδινογιάννηδων στο ελληνικό κοινοβούλιο * ΟΧΙ ότι δεν ξέραμε πως αν ο Βαρδής έπαιρνε τον κατάλληλο αριθμό κινητού, ο Βενιζέλος δεν θα έσπευδε να συμπεριλάβει την πράσινη ντροπολογία στο πολυνομοσχέδιό του.
*** ΟΧΙ ότι δεν ξέραμε πως έτσι και ερχόταν σήμερα – αύριο για ψήφιση αυτή η διάταξη, δεν θα έσπευδαν οι περισσότεροι βουλευτές ΟΟΟΛΩΝ των κομμάτων να την ψηφίσουν με χέρια και με πόδια * ΣΙΓΑ μη δεν τα ξέρουμε, όλα αυτά * ΟΤΑΝ όμως τα ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ με τον πιο κατηγορηματικό ( ίσως και λιγάκι … αλαζονικό, αγαπητέ κύριε πρόεδρε ; ) τρόπο, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το θέμα σίγουρα αποκτά άλλη αξία.
*** ΕΤΣΙ λοιπόν, για να ξέρουμε τι μας γίνεται και «τι παίζεται» γενικότερα στις σχέσεις πολιτικών με πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου επιπέδου Βαρδινογιάννηδων, ας μιλήσουμε για μία συνάντηση που έγινε στις αρχές του νέου χρόνου στο γνωστό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στο Κεφαλάρι * ΠΡΩΤΟΣ μπήκε στην αίθουσα για να γευματίσει ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης και μάλιστα, αρκετά άνετος και ευδιάθετος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
*** ΥΣΤΕΡΑ από λίγο, εμφανίστηκε η Υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία κάθισε με τον κ. Βαρδινογιάννη σε μία από τις μεγάλες ροτόντες του εστιατορίου, που βρίσκεται δεξιά από την είσοδο του ξενοδοχείου * ΚΑΙ βεβαίως, άρχισαν να συζητάνε, «μεταξύ τυρού και αχλαδίου», που λέγανε οι παλιοί.
*** Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ Τζίγκερ – Διαμαντοπούλου, κράτησε ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ * ΟΤΑΝ τελείωσαν, η κ. Διαμαντοπούλου έφυγε βιαστικά για να προφτάσει την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρεία του κ. Παπανδρέου * ΠΟΙΟ ακριβώς ήταν το περιεχόμενο της συζήτησής τους ; * ΔΕΝ ήμουνα κοντά τους, ούτε άλλωστε και κάποιος άλλος, ώστε να μπορώ να ξέρω * ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ μπορώ να κάνω.
*** ΚΑΙ κατ’ αρχήν, δεν μπορώ να πιστέψω επ’ ουδενί, ότι θέμα συζητήσεως ήταν τα ΤΡΑΓΙΚΑ ΧΑΛΙΑ της παιδείας, που κυριολεκτικά ΡΗΜΑΖΕΙ κατά την θητεία της κ. Διαμαντοπούλου * ΤΗΣ παιδείας, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού έθνους, δεν υπάρχουν ΑΚΟΜΑ βιβλία στα σχολεία!
*** ΤΙ μπορεί να συζήτησαν λοιπόν; * ΥΠΟΘΕΤΩ, βασικά την «επόμενη ημέρα» της καριέρας της κ. Διαμαντοπούλου στο ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που τίθεται θέμα διαδοχής του κ. Γιωργάκη Παπανδρέου * ΛΟΓΙΚΟ αυτό, διότι σε τέτοιες διαδικασίες αν δεν έχεις την στήριξη των Βαρδινογιάννηδων, ποιανού θα έχεις ; * ΠΩΣ θα κατέβεις δηλαδή στην εκλογική διαδικασία, ξεβράκωτος στ’ αγγούρια ; * ΝΑ λοιπόν ένα καλό θέμα, που μαζί με τις γενικότερες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να απασχόλησαν επί μακρόν το ζευγάρι Τζίγκερ – Διαμαντοπούλου.
*** ΜΗΠΩΣ όμως και κάτι ακόμα ; * ΜΗΠΩΣ δηλαδή η συζήτηση είχε καμία σχέση ΚΑΙ με την κατάθεση της ντροπολογίας ; * ΜΗΠΩΣ δόθηκαν και τίποτα υποσχέσεις, ότι θα επιδιωχθεί και θα διευκολυνθεί η συντόμευση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, άμεση κοινοβουλευτική διαδικασία, ώστε να περάσει όσο το δυνατόν ενωρίτερα η διάταξη που θα επιτρέπει την πώληση του Παναθηναϊκού στους Άραβες ; * ΛΕΩ δηλαδή, μήπως;
*** Ο κ. ΓΟΝΤΙΚΑΣ μάλλον δεν έχει καταλάβει τι διακυβεύεται, ποιο είναι το νόημα, ποιά η ουσία του θέματος * ΤΟ θέμα, δεν είναι το αν θα πουληθεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στους Άραβες και το τι πρέπει να γίνει για να πουληθεί * ΑΥΤΟ, αφορά την εργοδοσία του, τους ανωτέρους του, τα αφεντικά του * ΙΣΩΣ και τον ίδιο, κατά μία μικρή προέκταση.
*** ΤΟ θέμα είναι ευρύτερο και ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ μιάς αγοραπωλησίας, μιάς επιχειρηματικής πράξης των πλούσιων αφεντικών του * ΕΙΝΑΙ αυτή η ΚΑΤΑΝΤΙΑ, είναι αυτός ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ, είναι αυτή η ΞΕΦΤΙΛΑ του κοινοβουλευτικού βίου της χώρας μας * ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που άγονται και φέρονται, που αποφασίζουν ανάλογα με τις ΕΝΤΟΛΕΣ που παίρνουν από τα οικονομικά συμφέροντα, προσβάλλουν και την Βουλή των Ελλήνων και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος * ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα, έστω και αν δεν θέλει να το δεί ο υψηλά αμειβόμενος υπάλληλος των Βαρδινογιάννηδων * Η, ΕΣΤΩ, δεν μπορεί να το καταλάβει .Έτσι για να καταλάβουμε τι γίνεται τόσα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου