Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Ιταλικές παροιμίες για τις γυναίκες

Καλοί είμαστε οι Έλληνες με το γνωστό μας Greek καμάκι και τις ατάκες μας αλλά και οι Ιταλοί δεν πάνε πίσω. Συγκρίνουν τις γυναίκες με τα μήλα σε πολλές από τις ιστορίες που λένε. Πιθανότατα γιατί το μήλο είναι ο ποθητός και απαγορευμένος καρπός.


  • Οι γυναίκες είναι σαν τα μήλα σε ένα δέντρο. Τα καλύτερα είναι πάντα στην κορυφή.
  • Οι περισσότεροι άνδρες δεν θέλουν να φτάσουν στα καλύτερα γιατί φοβουνται μην πέσουν απο την κορυφή και χτυπήσουν, έτσι προτιμούν να μαζεύουν από τα πεσμένα που παρόλο που δεν είναι και τόσο νόστιμα, είναι τα πιο εύκολα να μαζέψουν.
  • Μερικές φορές τα μήλα που βρίσκονται στην κορυφή του δέντρου νομίζουν ότι κάτι συμβαίνει με αυτά και κανείς δεν μπορεί να τα φτάσει, όταν απλά αυτό που συμβαίνει είναι πως είναι απίστευτα όμορφα. Πρέπει να περιμένουν με υπομονή τον κατάλληλο να φτάσει, αυτόν που είναι πραγματικά θαρραλέος να σκαρφαλώσει μέχρι την κορυφή του δεντρου.
  • Δεν πρέπει να πεσεις για να σε μαζέψουν. Όποιος έχει την αναγκη σου και σε αγαπάει θα κάνει τα πάντα για να σε φτάσει.
  • Η γυναίκα φτιάχτηκε από τα πλευρά του άνδρα. Όχι από το κεφάλι για να είναι ανώτερη όχι από τα πόδια για να την πατάει. Αλλά από τα πλευρά για να είναι ίση, κάτω από το μπράτσο για να προστατεύεται και δίπλα στην καρδιά του για να την αγαπάει.

2 σχόλια: