Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου!!!

Τι πρωτάθλημα παρωδία είναι αυτό φέτος; Ομάδες που δεν έχουν να πληρώσουν τους παίκτες, προπονητές που αλλάζουν ως διά μαγείας την εικόνα μίας ομάδας και οι ΠΑΕ τους αλλάζουν πιο συχνά από ότι μία γυναίκα αλλάζει ρούχα, απαράδεκτη αγωνιστική εικόνα, μονοπώλιο στη διεκδίκηση πρωταθλήματος και κυπέλλου, όλες οι ομάδες καταχρεωμένες και ο χουλιγκανισμός ξαναζεί ιστορικές για το "κίνημά" του μέρες.....
Ποιος τα δημιούργησε όλα αυτά όμως;
Ποιος ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία περιέπεσε το ελληνικό ποδόσφαιρο; Και πώς θα ξαναζωντανέψει αυτό το ποδόσφαιρο;
Οι πρόεδροι των επαγγελματικών ομάδων της χώρας ή αλλιώς των ΠΑΕ είχαν τη φαεινή ιδέα να προχωρήσουν σε ακόμα μία παγκόσμια πρωτοτυπία μετά από αυτήν των πασιφανών στημένων παιχνιδιών (και το λέω αυτό γιατί και στο εξωτερικό υπήρχαν και υπάρχουν κατά καιρούς στημένα παιχνίδια αλλά όχι και να είναι τόσο πασιφανή και κανείς να μην τιμωρείται). Έτσι, λοιπόν, προχώρησαν στην εφαρμογή του σχεδίου αγοράς ΑΦΜ από ερασιτεχνικές ομάδες οι οποίες καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια και έχουν εισέλθει σε επαγγελματικές κατηγορίες. Μ'αυτό τον τρόπο, ο Ηρακλής που παρανόμησε τόσες φορές και τελικά έπεσε θα αγοράσει ΑΦΜ από τους Ποντίους, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση, ενώ ο Άρης θα αγοράσει μάλλον ΑΦΜ από το παράρτημά του στη Χαλκιδική, την Αναγέννηση Επανωμής. Από τον Νότο, η ΑΕΚ ήδη ψάχνει και ψάχνεται και ο Ατρόμητος με τον Πανιώνιο φαίνεται πως έχουν βρει ήδη.
Τι σημαίνει πρακτικά όλο αυτό, όμως; Αφ'ενός σημαίνει πως όλα τα χρέη διαγράφονται όλων των ομάδων και μάλιστα τα χρέη συνολικά της ομάδας, δηλαδή και του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ. Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά μετά από μία διορία 5 περίπου μηνών το παλιό ΑΦΜ μίας ΠΑΕ λήγει, διότι αυτή με δύο δεν υφίσταται και έτσι μένει με το "καθαρό" καινούριο. Επίσης, όμως, σημαίνει και την απόλυτη παρανομία στους χώρους του ποδοσφαίρου καθώς έχει απαγορευτεί ρητώς από την FIFA να γίνονται τέτοιες ανακατατάξεις σε ομάδες καθώς αναφαίρετο δικαίωμα κάθε συλλόγου είναι η ύπαρξη και η βιωσιμότητά του. Έτσι, λοιπόν, αν κάποιος ξένος λογικός άνθρωπος θα το έβλεπε αυτό που διαδραματίζεται σ'αυτή τη χώρα θα έπρεπε να μας αποκλείσουν από τις διασυλλογικές διοργανώσεις τουλάχιστον 200 χρόνια ! Αυτό, ωστόσο, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί γιατί η UEFA κάνει τα στραβά μάτια και σ'αυτό το θέμα (τι πρωτότυπο εκ μέρους της)! Τέλος, μ'αυτή την πρωτοτυπία η ιστορία κάθε ομάδας ουσιαστικά διαγράφεται και με βάση το νέο ΑΦΜ γίνεται η μετονομασία του συλλόγου που το παραχωρεί και με τον τρόπο αυτό η παλιά ομάδα με το αγορασμένο ΑΦΜ μετατρέπεται σε καινούρια και ξεκινάει απ'την αρχή μία νέα ιστορία. Για παράδειγμα, αν ο Ηρακλής κάνει τη συγχώνευσή του με την Α.Ε. Ποντίων θα μετονομαστεί σε Ηρακλής 1908 πιθανόν και η ιστορία του θα αρχίζει από το έτος που αγόρασε το ΑΦΜ δηλαδή το 2012. Μιλάμε πλέον για κατάργηση της ιστορίας κάθε συλλόγου.
Πώς άρχισαν όλα αυτά τα προβλήματα που έφεραν τις ομάδες σ'αυτό το σημείο; Καταρχήν, ας θυμηθούμε ότι όλες αυτές οι ομάδες ήταν και το 2003 χρεωμένες όταν και υπάχθηκαν στο άρθρο 44. Έφταιξαν , κατά κύριο λόγο, οι διοικήσεις οι οποίες απαρτίζονταν ως επί το πλείστω από λαμόγια και κλέφτες των οποίων το ενδιαφέρον περιοριζόταν μόνο μέσα στα πλαίσια της συναλλαγής και του δείπνου πάνω στο πτώμα της ομάδας και της ιδεολογίας της. Έφταιξαν οι σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών, που ασκούσαν δήθεν πιέσεις στο εσωτερικό της ομάδας αλλά το μόνο που επίσης τους ενδιέφερε ήταν να πορώνουν κόσμο και να πλουτίζει το συνδεσμικό κίνημα εις βάρος του συλλόγου για να έχουν πατήματα και εξουσία στα διοικητικά. Τέλος, έφταιξε η πολιτεία που δεν αγωνίστηκε και δεν καθιέρωσε ένα ανταγωνιστικό λαϊκό πρωτάθλημα με υγιή αθλητισμό, αλλά προχώρησε σε μία εμπορευματοποίηση του θεάματος με πλαστές διακρίσεις και οικονομική μόνο συναλλαγή.
Έτσι έχουν τα πράγματα είτε το θέλουμε είτε όχι. Θα πρέπει να γίνουν τώρα άμεσα κινητοποιήσεις από τους οπαδούς κάθε ομάδας για την κατάσταση που επικρατεί και πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σ'αυτή τη σφαγή του βασιλιά των σπορ και να εγκαθιδρυθεί επιτέλους ένα άλλο πρωτάθλημα που θα είναι εξίσου οργανωμένο και ανταγωνιστικό όπως τα ξένα και όχι να προσπαθούν με δόλιους τρόπους να καθαρίσουν προσωπικά το βρώμικο πρωτάθλημά τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου