Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ


Η παγκόσμια μέση θερμοκρασία της επιφανείας της γης το 2011 ήταν εννεά φορές πιο ζεστή από το 1880, σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA. Η διαπίστωση αυτή συνεχίζει μια τάση στην οποία εννέα από τα 10 θερμότερα έτη στην σύγχρονη καταγραφή μετεωρολογικών έχουν συμβεί μόλις από το 2000.
Στο Ινστιτούτο της NASA Goddard Διαστημικών Μελετών (GISS) στη Νέα Υόρκη, το οποίο παρακολουθεί τις παγκόσμιες θερμοκρασίες της επιφάνειας της γης σε συνεχή βάση, δημοσίευσε μια επικαιροποιημένη ανάλυση που δείχνει θερμοκρασίες σε όλο τον κόσμο το 2011 σε σύγκριση με το μέσο όρο της παγκόσμιας θερμοκρασίας από τα μέσα του 20ου αιώνα. Η σύγκριση δείχνει πώς Γη συνεχίζει να παρουσιάζει υψηλότερες θερμοκρασίες από ό, τι πριν από αρκετές δεκαετίες. Η μέση θερμοκρασία σε όλο τον κόσμο το 2011 ήταν 0,92 βαθμούς F δηλαδή 0,51 βαθμούς Κελσίου θερμότερο από τα μέσα του 20ου αιώνα.

Δεδομένου ότι οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και τα ατμοσφαιρικά επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα συνεχίζουν να αυξάνονται, οι επιστήμονες αναμένουν ότι η μακροπρόθεσμη αύξηση της θερμοκρασίας να συνεχιστεί και μάλιστα αναμένεται να σημειωθεί ρεκόρ ανωτάτης θερμοκρασίας μέσα στα επόμενα δυο με τρία χρονιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου