Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Προσπαθούν να σώσουν τον 13ο-14ο μισθό!

Στην αναγκαιότητα της προστασίας του κατώτατου και του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) στο διάλογο που συνεχίστηκε την Τετάρτη. Οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν τη συνέχιση του κοινωνικού διαλόγου.


Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, επίσης, να διατηρηθεί η παρούσα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μέχρι τη λήξη της, στο τέλος του 2012, και να δοθεί κανονικά η αύξηση του 2,6%.

Απόκλιση απόψεων διαπιστώθηκε για το θέμα του «παγώματος» των αμοιβών για ένα ή δύο χρόνια, το οποίο πρότειναν οι εργοδοτικές οργανώσεις, αλλά διαφώνησε η ΓΣΕΕ.


Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν, επίσης, ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη ανταγωνιστικότητα και επιβίωση της οικονομίας και έδωσαν εντολή σε ειδικούς να επεξεργασθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Πρόσθεσαν επίσης ότι μετά την ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, θα επιδιώξουν συνάντηση με την κυβέρνηση, από την οποία θα ζητήσουν να έχει ουσιαστική συμμετοχή και να δεσμευτεί ότι θα επικυρώσει το αποτέλεσμα του διαλόγου.

Μάλιστα ο κ. Παναγόπουλος (πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων) κάλεσε την κυβέρνηση να «μην διανοηθεί να προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου» για το θέμα των μισθών.

in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου