ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Φάση των ''32'' του Europa League

Μεγάλο εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ η Ουντινέζε, τυχερός της κλήρωσης ο Ολυμπιακός που με σοβαρότητα φτάνει προημιτελικά αποκλείοντας πρώτα Ρούμπιν Καζάν κι έπειτα Σάλτσμπουργκ ή Μέταλιστ!
Η κλήρωση του Europa League έφερε χαμόγελα στον Πειραιά και «παγωμάρα» στη Θεσσαλονίκη. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε για τους «32» της διοργάνωσης με τη Ρούμπιν Καζάν, η οποία τον Φεβρουάριο δεν θα έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια της. Επίσης, δεν θα είχε στη σύνθεση της, τον βασικός της τερματοφύλακα, ο οποίος αποβλήθηκε στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια, αν οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια εκ των Σάλτσμπουργκ ή Μέταλιστ. Αντίπαλοι που είναι στα μέτρα των πρωταθλητών Ελλάδος.

Η μυστική συνταγή της Coca-Cola τώρα στην δημοσιότητα!

Η μυστική συνταγή της Coca-Cola, το αναψυκτικό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, ήταν κλεισμένη σε μια θυρίδα τράπεζας στην Ατλάντα από το 1925. Αυτό συνέβαινε μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου όπου η ανεκτίμητη συνταγή μεταφέρθηκε προσεχτικά σε μια καινούρια θυρίδα όπου μπορεί να την δει οποιοσδήποτε στο World of Coca-Cola museum στην Ατλάντα.

"Ήρθε η ώρα η μυστική συνταγή της Coca-Cola να γυρίσει εκεί που πραγματικά ανήκει" είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola.

Το σύστημα

Το ακόλουθο άρθρο είναι μία προσωπική και ειλικρινής σκέψη μου και με εκφράζει. Μπορεί τα προηγούμενα άρθρα που ανέβηκαν εδώ από μένα να αφορούσαν διάφορα θέματα αλλά αυτό αφορά το σημαντικότερο τομέα της ζωής . Την πολιτική, και όταν αναφέρω αυτό τον όρο δεν εννοώ μόνο μία ξερή κομματική έκφραση ή ανακοίνωση ή ακόμα καλύτερα τοποθέτηση, αλλά μία έκφραση ιδεών γύρω από το σύστημα που ζούμε, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, καθώς και την προσωπική μου άποψη για να μπορέσει να γίνει πιο αποτελεσματικό και να βοηθήσει την κοινωνία να προσαρμοστεί και να προοδεύσει.
Το σύστημα, λοιπόν, που ζούμε είναι το καπιταλιστικό παγκοσμίως εκτός από ορισμένες χώρες στις οποίες έχει επικρατήσει είτε κάποιο είδος κομμουνισμού είτε κάποια άλλα συστήματα πιο απαρχαιωμένα (ειδικά σε πρώην αποικίες ευρωπαϊκών κρατών). Τα πολιτεύματα που επικρατούν στις καπιταλιστικές χώρες είναι δημοκρατικά αλλά με μικρές διαφοροποιήσεις το ένα από το άλλο, ( π.χ.: Βασιλευομένη Δημοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο Προεδρευομένη Δημοκρατία στην Ελλάδα και Προεδρική στη Γαλλία ) οι οποίες καθορίζουν κυρίως τον τρόπο οργάνωσης και άσκησης των τριών - όπως έχουν καθιερωθεί - εξουσιών. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλα συστήματα τα οποία είτε έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν είτε δεν έχουν ωστόσο προσελκύουν πολλούς οπαδούς ιδίως τον τελευταίο καιρό με την οικονομική κρίση. Αυτά είναι ο κομμουνισμός, η αναρχία (με την έννοια ως τρόπος ζωής και όχι ως κατάσταση στην οποία επικρατεί χάος), και ο εθνικοσοσιαλισμός.