ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Έστειλαν δέμα με εκρηκτικά στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι!!

Παγιδευμένος φάκελος έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Μετά από ελεγχόμενη έκρηξη διαπιστώθηκε ότι πράγματι ο φάκελος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες πίσω από την επιστολή, βρίσκεται η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση FAI, που έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή παρόμοιων δεμάτων στο διευθύνοντα σύμβουλο της Ντόιτσε Μπάνκ και σε φοροεισπρακτική εταιρία στη Ρώμη. Tο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το προσωπικό της πρεσβείας είναι ασφαλές και δεν υπέστησαν ζημιές οι εγκαταστάσεις.
Ελπίζω να είναι μια μεμονωμένη αντίδραση επίδειξης δύναμης στις μεγαλύτερες δυνάμης αυτή η κίνηση διότι δυστυχώς δεν αντέχει η χώρα μας να ανοίξει άλλα μέτωπα.


Πηγή: skai.gr

Αυτόφωρο για οφειλές στο ΙΚΑ άνω των 150.000 ευρώ

Στο αυτόφωρο θα οδηγούνται όσοι οφείλουν στο ΙΚΑ πάνω από 150.000 ευρώ και δεν προχωρούν σε διακανονισμό σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Το ίδιο υπουργείο εξετάζει την περίπτωση να επιβληθούν κι άλλοι έμμεσοι φόροι για επιπρόσθετη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Το σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει το ΙΚΑ του οποίου το έλλειμμα φτάνει τα 4,5 δις ευρώ ενώ την ίδια στιγμή έχει ανείσπρακτες οφειλές αξίας 9 δις ευρώ. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα η διοίκηση του ΙΚΑ με εγκύκλιό της ζητά την απόλυτη εφαρμογή των μέτρων είσπραξης και του μέτρου της κατάσχεσης. Τέλος, σύμφωνα με τον κώδικα εισπράξεως δημοσίων εσόδων, τα αναγκαστικά μέτρα που εφαρμόζονται για την είσπραξη είναι η κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεών του, είτε εν γένει στα χέρια τρίτου και η κατάσχεση ακινήτων.