ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Deutsche Bank: δεν είναι απίθανη η επιστροφή στη δραχμή

H Deutsche Bank αναφέρει ότι δεν είναι αδιανόητο να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη και να μειωθεί η αξιοπιστία της Γαλλίας από (ΑΑΑ) λόγω των μέτρων λιτότητας μέσα στο 2012. Κινδύνους θα έχουν και στον δανεισμό τους Ιταλία και Ισπανία γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα ρευστότητας στις χώρες και υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Τέλος τονίζει ότι η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως πρέπει να απαντήσουν επιθετικά γιατί διακυβεύεται το ευρώ, ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και η υποβάθμιση των ΗΠΑ.

Η Ιταλία ανακοινώνει μέτρα ύψους 25 δισ. ευρώ !!!!!!

Μέτρα ύψους 20-25 δις. ευρώ ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε μια προσπάθεια του ώστε να μειωθούν οι δαπάνες αλλά και να τονωθεί η οικονομία με στόχο τον καθησυχασμό των αγορών. Το Υπουργικό Συμβούλιο συγκαλείται προκειμένου να εγκρίνει το πακέτο μέτρων και έπειτα τα μέτρα θα πάρουν το δρόμο προς την ιταλική Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αυξηθούν οι κλίμακες φορολογίας όπως επίσης και ο φόρος κυρίως για τα αγαθά πολυτελείας. Επιπλέον τα μέτρα θα περιλαμβάνουν αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 66 για τους άντρες και στα 62 για τις γυναίκες, αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης και υιοθέτηση κινήτρων για συνταξιοδότηση στα 70.Ακόμη αναμένεται η σταδιακή απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων και επαναφορά του φόρου ακίνητης περιουσίας. Ακόμη τα νέα μέτρα θα απαγορεύουν συναλλαγές άνω των 500 ευρώ με μετρητά ώστε να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή αλλά περιέχουν επίσης και ιδιωτικοποιήσεις με πώληση ακινήτων του Δημοσίου. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το 67% των Ιταλών είναι διατεθειμένο να κάνει θυσίες

Προγνωστικά για το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ


Ημέρα Champions League η σημερινή.Σπουδαίες ομάδες,μελάγα αστέρια θα παρελάσουν και πάλι στις οθόνες μας και αν μη τη άλλο μας υπόσχονται πλούσιο θέαμα αλλα και ευκαιρία για τα δικά μας ταμεία.Τα δικά μας,λοιπόν,προγνωστικά σχετικά με το κουπόνι του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ είναι τα εξής:

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΜΑΡΣΕΙΓ:Οι Γερμανοί είναι υποχρεωμένοι να παίξουν ανοιχτά για να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για την δεύτερη ή και την τρίτη θέση του γκρούπ.Εάν λάβουμε υπόψη μας πως έχουν απολογισμό 16-1 τέρματα στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια στην Μπουντεσλίγκα,αλλά και οτι η Μαρσέιγ θέλει νίκη για να πάρει σίγουρα το εισητήριο για τους <<16>> του Champions League,τότε λογικά σκεφτόμαστε προς το over με απόδοση 1,80.

ΠΟΡΤΟ-ΖΕΝΙΤ:Στο Ντραγκάο οι δύο ομάδες παίζουν <<τελικό>> για το ποιός θα πάρει την πρόκριση για τους <<16>> του Champions League.Στους <<Δράκους>> κάνει μόνο η νίκη,ενώ οι Ρώσοι βολεύονται με δύο αποτελέσματα.Σημαντικό επίσης ν'αναφέρουμε,είναι οτι οι Ρώσοι εδω και λίγες ημέρες βρίσκονται σε αγωνιστική απραξία λόγω τέλους της πρώτης περιόδου του πρωταθλήματός τους.Έτσι,η γνώμη μας είναι 1 με απόδοση 1,60.

ΤΣΕΛΣΙ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Η Βαλένθια περνά και με <<Χ>> απο 1-1 και πάνω.Το 0-0 βολεύει τους Άγγλους καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχε πάει 1-1 μέσα στην Ισπανία.Ωστόσο οι κακές εμφανίσεις της Τσέλσι στο Αγγλικό πρωτάθλημα μας οδηγούν στο Χ2 με απόδοση 1,92.

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ-ΜΙΛΑΝ:Αδιάφορη η Μίλαν,η οποία μάλιστα πρόκειται να κατεβάσει μια ενδεκάδα με πάρα πολλούς αναπληρωματικούς.Για τον λόγο αυτο Goal-Goal με απόδοση 1,60.

Νέο σχέδιο νόμου για τον ρατσισμό


Νέο νομοσχέδιο κατατέθηκε στη βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων που θα έχει στόχο να καταπολεμηθούν η ρατσιστική συμπεριφορά, η βία και η εγκληματικότητα κατά των φυλετικών και όχι μόνο ομάδων. Ο ρατσισμός μπορεί να είναι φυλετικός, θρησκευτικός, κοινωνικός και μπορεί να υπάρχει και ανάμεσα στα είδη και η καταπολέμηση του μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει διότι όλοι γνωρίζουμε πως η συγκεκριμένη συμπεριφορά μόνο μίσος και διχόνοια μπορεί να προκαλέσει ανάμεσα στους ανθρώπους. Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία αντίκειται ευθέως στα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατία και τις αρχές της ελευθερίας και σύμφωνα με το νέο νόμο η παράβαση του θα έχει αρκετά αυστηρές επιπτώσεις. Συγκεκριμένα θα υπάρχει επιβολή προστίμου της τάξεως των 3.000-10.000 ευρώ και φυλάκιση τουλάχιστον για έξι μήνες σε όποιον προκαλέσει βιαιοπραγία είτε προφορικά είτε μέσω διαδικτύου και για όποιον προκαλέσει έγκλημα το πρόστιμο θα είναι μεταξύ 6.000 και 20.000 ευρώ και φυλάκιση τουλάχιστον για ένα χρόνο. Επιπρόσθετα, θα προβλέπεται φυλάκιση μέχρι και δυο έτη σε όποιον συμμετέχει σε ομάδες που επιδιώκουν συστηματικά να τελέσουν κάποια από τις παραπάνω ενέργειες. Μήπως πρόκειται για την αρχή του τέλους του φαινομένου; Θα υπάρξει κάποια διαφορά όσον αφορά την εξέλιξη της κοινωνικής συμπεριφοράς; Με την συλλογική προσπάθεια, την εφαρμογή του νέου νόμου και πάνω απ όλα το σεβασμό μας προς αυτόν οι απαντήσεις δεν θα αργήσουν να έρθουν.