Η κληρωτίδα της Elite Round του Euro των Νέων είχε... κέφια και έφερε στον ίδιο όμιλο την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο, με τη Δανία να συμπληρώνει τον όμιλο-φωτιά.

Νέο ενδιαφέρον παίρνει η προκριματική φάση του Euro των Νέων για την Εθνική μας ομάδα καθώς η κλήρωση έφερε αντιμέτωπη τη «γαλανόλευκη» με την Τουρκία, ενώ στον ίδιο όμιλο θα κληθεί να αγωνιστεί και η Κύπρος!

Η Εθνική μας ομάδα που πέρασε με σχετική άνεση από τον πρώτο προκριματικό γύρο θα μπει στο κυνήγι της πρωτιάς του ομίλου, ώστε να προκριθεί στην τελική οκτάδα που θα βρεθεί το καλοκαίρι στην διοργάνωση του Euro U-19.

Οι Δανοί έρχονται λιγάκι... ξεκάρφωτοι για να συμπληρώσουν την τετράδα ενός ομίλου της Ανατολικής Μεσογείου με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις Ελλάδας και Κύπρου με την Τουρκία να δίνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον στα ματς. Άλλωστε, για την Κύπρο τα παιχνίδια με Τούρκους είναι ακόμα πιο σπάνια από ότι αυτά της Ελλάδας με τους γείτονες!

Το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες αγώνων ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόκριση δίνει και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων που θα πραγματοποιηθεί το 2013 στα γήπεδα της Τουρκίας.