ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Νέες μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ από το 2012

Παρεμβάσεις στις επικουρικές συντάξεις, στα εφάπαξ και εφαρμογή μέτρων για την καταπολέμηση ανεργίας είναι οι δύο προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας αλλά και το θέμα συζήτησης με την τρόικα. Σύμφωνα με αυτά τα μέτρα θα έχουμε εξοικονόμηση δαπανών μέσω της παρακράτησης εισφορών και της νέας αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και των απαιτούμενων ετών ασφάλισης, πολύ ωραία πραγματα για άλλη μια φορά.
Ο υπουργός Εργασίας Γ। Κουτρουμάνης, επιβεβαίωσε τα παραπάνω μιλώντας στην «Ημερησία». Ο νέος νόμος θα φέρει μειώσεις σύμφωνα με τις οποίες οι επικουρικές δεν θα ξεπερνούν το 20% του συντάξιμου μισθού.
Άλλα επιπλέον μέτρα είναι η αύξηση των εισφορών σε κλάδους όπου οι εισφορές είναι χαμηλές, μείωση της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης που ξεκίνησε με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η μείωση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών και οι περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων.
Με βάση όλα τα παραπάνω λοιπόν , οι μειώσεις και οι εξοικονομήσεις δαπανών απ' αυτά τα μέτρα, 8α αγγίξουν τα 1,7 δις. Ευρώ.
Το νέο έτος θα δοθούν 1,5 δισ. ευρώ λιγότερα για την κοινωνική ασφάλιση και μειωμένες κατά 1,4 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, το μόνο που απομένει πλέον είναι να δούμε για πόσο καιρό θα αντεξουν και τα ασφαλιστικά και εμείς μέχρι να καταρεύσουμε ολοκληρωτικά αλλά και πόσο θα πάρει σε ορισμένα άτομα να καταλάβουν ότι με τις περικοπές δεν κερδίζεις πάντα χρήματα αλλά δυσχερένεις ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη κατάσταση που επικρατεί.