ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου

Τι έγινε χτες στην βουλή; Μα φυσικά η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, κάτι που ήταν αναμενόμενο μετά από δηλώσεις πολιτικών τις τελευταίες ημέρες. Με 155 ναι, 138 όχι και 5 παρών κατάφερε τελικά να ψηφιστεί.

Τι ακριβώς όμως θα συμβεί με αυτή την κίνηση; Ότι τόνισε και ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ ο οποίος καθώς αιτιολογούσε το ‘ναι’ στο μεσοπρόθεσμο είπε πως αυτή του η κίνηση γνωρίζει ότι φέρνει τη χώρα σε ενδεχομένη χρεοκοπία αλλά δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να πτωχεύσει ούτε να διαλύσει την Ε.Ε.
Δηλαδή τι λέμε …..δεν μπορώ να πτωχεύσω τώρα την χώρα ας το αφήσουμε για αργότερα …για τους επόμενους;…………αυτός είναι ο τρόπος σκέψης, δράσης και ενεργειών που μας έφεραν μέχρι εδώ.

Μπορεί η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου να μην γνωρίζουμε αν είναι όντως 100% κακή είναι όμως απαραίτητη όπως τόνισε και από την πλευρά της η Ελσα Παπαδημητρίου μετά από τις επαφές που είχε με διεθνείς παράγοντες. Απαραίτητη για την περίφημη πέμπτη δόση, μια δόση που δεν είναι τίποτα άλλο από μια ‘ενεση’ η οποία απλά παρατείνει την ζωή για την ελληνική οικονομία και την Ελλαδα γενικότερα διότι αυτή η δόση θα πρέπει να εξοφληθεί αργότερα όπως είναι φυσικό και τότε θα έρθει η έκτη δόση ….μήπως έχουμε ήδη πέσει σε αυτό πως το λένε….φαύλο κύκλο;

Με την υπερψήφιση λοιπόν έχουμε κλειδώσει την πέμπτη δόση και τώρα; Τώρα πρέπει να εχουμε ολοι τα βλέμματα μας στραμμένα στο δεύτερο, ναι δεύτερο πακέτο μέτρων. Σε αυτό πρεπει να προσέξουμε πολύ και πως θα αντιδράσουν οι αγορες, διότι τώρα έχουν επικεντρωθεί αρκετά στην νέα πρόταση της Γαλλίας που αφορά τα ελληνικά ομολογα. Φυσικά αυτή η πρόταση δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν θα βοηθήσει την Ελλάδα η αν είναι άλλη μια πρόταση που θα έχει σαν στόχο να τονώσει και άλλο τις τραπεζες και τους οίκους αξιολόγησης αμβλείνωντας ακόμη περισσότερο την κρίση για του πολιτες αυτης της χώρας. Σύμφωνα πάντως με την Γαλλική πρόταση όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να επενδύσουν το λιγότερο το 70% των ομολόγων σε νέα διάρκειας 30 ετων. Φυσικά το σχέδιο θα προχωρήσει όταν ‘αγκαλιαστεί’ από τους οίκους αξιολόγησης (κάτι που κατ’ εμενα δεν πρόκειτε να αργήσει )

Τελικός πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι για το τι στο καλό συμβαίνει σε αυτή τη χώρα …μας κοροϊδεύουν;;;; Θα πρέπει να καταλάβουν πως οι κινήσεις αυτές είναι κινήσεις απελπισίας και μόνο, δεν γίνετε να ξεφύγεις από ένα πρόβλημα αν δεν το αντιμετωπίσεις στην ώρα και στην ρίζα του. Αντιθετα οι σημερινοί πολιτικοί αυτής της χώρας προσπαθούν να τα κουκουλώσουν, όταν……βγουν στην επιφάνεια απλά τα μεταθέτουν για αργότερα και λαμβάνουν μέτρα τις πλάκας που το μόνο που κάνουν είναι να εξασθενούν την αστική τάξη και τα όνειρα του καθενός.

Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι μια άλλη πολιτική, μια πιο επιθετική, πιο δυναμική με κέντρο τον πολίτη και κυρίως το μέλλον αυτής της χώρας να μείνει σε αυτή και τους πολίτες της…………..

Αυτό που αναμενόταν

Για μια ακόμη φορά μετατράπηκε σε πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας μετά από την ψηφοφορία για το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και όπως αναμένεται η μεσαία και ιδιαίτερα η χαμηλή τάξη των αστών θα είναι αυτή που θα αναγκαστεί να ελαττώσει τις εξόδους της και να τρώει 3 φορές την εβδομάδα φασολάδα.


Αυτό που με απασχολεί όμως αφορά κυρίως τους διαμαρτυρόμενους! Με ενοχλεί απίστευτα το γεγονός ότι ενώ πολλοί από αυτούς λένε ότι ‘πολεμάνε’ για να ζήσει η χαμηλή τάξη κυρίως πιο άνετα και με περισσότερες ευκολίες, ταυτόχρονα μαζεύονται και ρημάζουν τα μαγαζιά και τις μικροεπιχειρήσεις του κοσμάκη που δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από τους περισσότερους από εμάς, να επιβιώσει με τις σημερινές συνθήκες και καταστάσεις που επικρατούν στην χώρα μας. Πιστεύω ότι δεν είναι λύση να αφήνουμε τον οποιονδήποτε να καταστρέφει περιουσίες και τις βασικές πηγές εσόδων επειδή έχει αγανακτήσει με τους πολιτικούς και με τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση.


Πού ήταν όλοι αυτοί όταν τόσος κόσμος μέχρι και τα τελευταία πέντε χρόνια πριν φτάσουμε εδώ που φτάσουμε διοριζόταν στο δημόσιο με το λεγόμενο και άγνωστο ‘βύσμα’ ή ‘μέσο’ που διέθετε χωρίς να γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος; Που ήταν όλοι αυτοί όταν φυλάγανε τις κατουρημένες ποδιές για την εξασφάλιση μιας θεσούλας, ενός μισθάκου και μιάς συνταξούλας! Που ήταν αυτοί όταν κάποιοι ονειρεύονταν εξοχικό και Mercedes χωρίς ένσημα; Για ποιο λόγο να διαλυθεί το κέντρο, να πέσουν οι διακόπτες, να αποκλειστούν τα λιμάνια, να διώξουμε τους τουρίστες;


΄Ολοι μας έχουμε αγανακτήσει, κουραστεί και απογοητευτεί με τους πολιτικούς που έχουμε σε αυτή την χώρα ανεξάρτητα από το αν είναι δεξιοί ή αριστεροί , ακροδεξιοί ή ακροαριστεροί και δυστυχώς επικρατεί ένα είδος μίσους στην κοινωνία όσον αφορά τις πολιτικές και κομματικές απόψεις του καθενός. Τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί καθώς και τα μέτρα που θα ακολουθήσουν δεν πρέπει να είναι φυσικά έξω από τα άκρα, αλλά μια πολιτική φρόνησης και ένα επίπεδο σεβασμού θα ήταν καλό να υπάρχει ώστε να μην οξύνεται παραπάνω η κατάσταση.