ΚΟΣΜΟΣ

Κάλλιστον κόσμος, ποίημα γαρ θεού. - Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο άνθρωπος φύσει πολιτικόν ον. - Αριστοτέλης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τραπεζίτης είναι αυτός που σου δανείζει μια ομπρέλα όταν έχει ήλιο και σου τη ζητά πίσω τη στιγμή που θα αρχίσει να βρέχει. - Mark Twain

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει. - Albert Einstein

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όταν δεν είναι κανείς να σε λυπηθεί ή να ζητωκραυγάσει για σένα, αυτή είναι η στιγμή που γίνεσαι παίκτης. - Ανώνυμος

ΓΝΩΜΕΣ

Οι απόψεις μας γίνονται σταθερές από τη στιγμή που σταματάμε να σκεφτόμαστε. - Ernest Renan

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. - Γιάννης Ρίτσος

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Δεν πάμε πουθενά έτσι

Οι συζητήσεις των πολιτικών μέσα στην βουλή είναι απίστευτα αστείες. Μου προκαλούν κάθε φορά άφθονο γέλιο. Γελάω φυσικά επειδή είμαι αισιόδοξος άνθρωπος γιατί στην πραγματικότητα οι καταστάσεις είναι κωμικοτραγικές.

Όταν ακούει κάνεις τις δηλώσεις ενός βουλευτή για παράδειγμα ότι πάντα η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των χαμηλά οικονομικά στρωμάτων (χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι κ.α.) ενώ ταυτόχρονα με τα μέτρα λιτότητας (βλέπε μνημόνιο) και με συνεχή συσταλτική δημοσιονομική πολιτική (αύξηση των φόρων και μείωση των κρατικών δαπανών) έχουν φέρει τον μέσο Έλληνα σε κατάσταση εξαθλίωσης δεν μπορεί παρά να γελάσει γιατί αλλιώς, αν κάτσει να σκεφτεί σοβαρά ποια άτομα διοικούν την χώρα μας, θα αρχίσει να χτυπάει το κεφάλι του στον κοντινότερο τοίχο.

Ακόμη θεωρώ απαράδεκτη την συμπεριφορά των πολιτικών αρχηγών που λογομαχούν πάνω στο βήμα της βουλής για ασήμαντα θέματα σαν μικρά παιδιά. Η κατάσταση (οικονομική, πολιτική κ.α.) που βρίσκεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων και οι ελπίδες για ομαλή ανόρθωση της οικονομίας και αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης είναι μηδαμινές ειδικά με τις συγκεκριμένες πολιτικές.

Τέτοιες εποχές η εθνική ενότητα είναι αναγκαία. Το να διαφωνούμε μεταξύ μας για προσωπικούς λόγους ενώ ταυτόχρονα το έθνος κινδυνεύει με οικονομική καταστροφή δεν βγάζει πουθενά και μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Το συμφέρον της πατρίδας είναι πολύ παραπάνω από οποιοδήποτε προσωπικό ή μικροπολιτικό συμφέρον. Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που είναι αντίθετοι σε αυτό ότι το να βγει η Ελλάδα από αυτή τη δύσκολη θέση θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα όλων μας.