Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Τι γίνεται με τα κιλά μας τον χειμώνα?

Έχεις παρατηρήσει τον εαυτό σου. Όπως και οι περισσότεροι από εμάς, το χειμώνα παίρνεις κιλά. Το καλοκαίρι σε νοιάζει γιατί θα πρέπει να βγεις στην παραλία ενώ τώρα πρέπει να αρχίζουν να σκούζουν τα κουμπιά για να ανησυχήσεις. Ή να μην κλείνουν τα φερμούαρ. Ή να μη μπαίνουν τα παντελόνια.
Τα χειμωνιάτικα όμως κιλά δεν είναι προσωρινά ενώ αυτή ακριβώς η περίοδος είναι που πρέπει να προσέχεις τι τρως. Ιδού γιατί:


 
Τρως για να μην κρυώνεις
Κλασσική περίπτωση! Από μικρό σου έχουν βάλει  στο μυαλό ότι πρέπει να τρως το χειμώνα για να κρατάς αποθέματα  λίπους και να τη βγάλεις με το κρύο. Μπούρδες! Φάε μέχρι να χορτάσεις, τίποτα παραπάνω και όχι τροφές με πολύ λίπος( πλησιάζουν κι οι γιορτές).
Πεινάς παραπάνω
Λογικό να πεινάς παραπάνω αλλά γενικά όταν ασχολείσαι και κάνεις πολλά πράγματα χρειάζεσαι περισσότερη ενέργεια οπότε δεν φταίει μόνο το κρύο που πεινάς. Και πάλι πρόσεξε την πείνα σου και μην κάνεις ότι σου λέει η κοιλιά σου!
Πίνεις περισσότερο  για να ζεσταθείς
Ωραίο το ποτό δεν  λέω αλλά έχει και άπειρες θερμίδες φίλε μου! Εκτός αυτού  παρόλο που νομίζεις ότι το ποτό σε ζεσταίνει αυτό κάνει ακριβώς το αντίθετο! Ναι καλά διάβασες! Το αλκοόλ αυξάνει τη ροή αίματος προς το δέρμα και ελαττώνει την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος ουσιαστικά δηλαδή μας κάνει να κρυώνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε! Πρόσεχε λοιπόν δεν χρειάζεται να πιείς πολύ!
Κινείσαι λιγότερο
Κακώς! Το ότι κάνει  κρύο και δεν έχεις όρεξη ή  δεν μπορείς να ασκηθείς είναι  τεράστια δικαιολογία! Περιορίζοντας  την άσκηση το χειμώνα( ενώ το καλοκαίρι  έλιωνες στο γυμναστήριο) κάνεις το σώμα σου να τα χάνει γιατί  το ενεργητικό σου ισοζύγιο γίνεται  θετικό  διότι τρως περισσότερες θερμίδες από όσες καίς. Τρέχα λοιπόν!
Είσαι ντυμένος
Αυτό πρόσεξε το πολύ! Το χειμώνα ντύνεσαι με βαριά  και πολλά ρούχα και χάνεις την αίσθηση του σώματος σου. Μην ξεχνάς λοιπόν να κοιτάς που  και πού αν μεγάλωσε η μπάκα  σου και μην επαναπαύεσαι αν δεν φαίνεται!
Πίνεις λίγο νερό
Το καλοκαίρι το νερό είναι κάτι παραπάνω από θεϊκο για σένα! Το χειμώνα δεν σε τρελαίνει κιόλας. Μην ξεχνάς να πίνεις πάντως νερό γιατί ξεγελάει την πείνα σου!

Κάνε αυτά που  σου λέω και κάνε και μια ισορροπημένη διατροφή που θα σε κρατήσει σε φόρμα!

Του Άγγελου Πρατσίνη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου