Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

1.500.000 ευρώ για την Παριζιάνα

Την ώρα που η χώρα χρωστάει σε όλη την υφήλιο και δέχεται απειλές για χρεοκοπία από διάφορες πλευρές, η κυβέρνηση φροντίζει να πληρώνει στο ακέραιο τη συνδρομή της στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ύψους 1.500.000 ευρώ.

Ετσι, στέλνει τη νέα εκπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, την τέως υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, με το... κούτελο καθαρό και τον μισθό εξασφαλισμένο...

Με δύο διαφορετικά έγγραφα, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, εγκρίνεται συνολικό ποσό 1.411.133,93 ευρώ, για την καταβολή της ελληνικής συμμετοχής στον προϋπολογισμό του ΟΟΣΑ για το 2011.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μπιρμπίλη θα είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ για τα επόμενα πέντε χρόνια και θα εγκατασταθεί στο Παρίσι. Αποδέχτηκε σχετική πρόταση του πρωθυπουργού, στα μέσα Ιουλίου, λίγο μετά την απομάκρυνσή της από το υπουργείο Περιβάλλοντος, θέση την οποία κατείχε από τον Οκτώβριο του 2009. Θα διαμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολυτελές σπίτι 500 τετραγωνικών, στην πιο ακριβή συνοικία της πόλης του φωτός, θα έχει αυτοκίνητο, οδηγό και μάγειρα, ενώ ορισμένες πληροφορίες θέλουν η αμοιβή της να φτάνει τα 300.000 ευρώ τον χρόνο. Η ίδια πάντως δηλώνει ότι ο μισθός της δεν θα ξεπερνάει τα 7.000 ευρώ τον μήνα, όσο δηλαδή είναι η αμοιβή ενός Ελληνα πρέσβη στο εξωτερικό.

Η επιλογή Μπιρμπίλη πάντως πέρασε από... σαράντα κύματα, καθώς ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, έδειξε να ενοχλείται, μια και ο ίδιος φέρεται να είχε «τάξει» τη θέση στον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίος είναι ο «εκλεκτός» της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).


Χρειάστηκαν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για να πειστεί ο κ. Βενιζέλος να κάνει πίσω και να περάσει η αρχική επιλογή Παπανδρέου, ο οποίος εξάλλου έχει... μακρά παράδοση στο να «τακτοποιεί» δικά του «παιδιά», όταν για διάφορους λόγους πρέπει να φύγουν από την κυβέρνηση (Δρούτσας, Πανάρετος), να μπουν σε αυτή (Λαμπρινίδης) ή να μετακινηθούν σε άλλα πόστα (Παπακωνσταντίνου, Μίχας).


Nα λοιπόν γιατί φτάσαμε εδώ που είμαστε, υπέρογκα ποσά σε ανούσια πράγματα και μισθούς πολιτικών αφήνοντας στην απ΄ έξω μεριά όλους τους υπόλοιπους.πηγή: dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου