Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Eurogroup: εγκρίθηκε η εκταμίευση της 6ης δόσης

Εχει ύψος 8 δισ। ευρώ - Αναμένεται να εισρεύσουν μεταξύ 10 - 15 Δεκεμβρίου.Το Eurogroup ενέκρινε το βράδυ της Τρίτης την εκταμίευση της πολύπαθης έκτης δόσης, ύψους οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα। Τα χρήματα αναμένεται να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία μεταξύ 10 και 15 Δεκεμβρίου.
Στόχος πλέον του οικονομικού επιτελείου είναι να ολοκληρωθούν τάχιστα οι διαδικασίες για το δεύτερο μνημόνιο και το δεύτερο πακέτο στήριξης, στη σκιά των δραματικών εξελίξεων στην Ευρωζώνη.

Οι προκλήσεις για το οικονομικό επιτελείο, που ετοιμάζεται για τις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα, είναι να συγκρατήσει καταρχήν το φετινό έλλειμμα στο 9%.

Στις μείζονες προτεραιότητες συμπεριλαμβάνονται η κατάθεση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για κλειστά επαγγέλματα, τα ταξί, οι επικουρικές συντάξεις, η κατάθεση και ψήφιση του νέου φορολογικού, η προώθηση μέτρων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τις ανείσπρακτες οφειλές.

Συμπέρασμα: Η έκτη δόση ήρθε, αλλά μαζί της έφερε και ενδειξεις για νέα μέτρα που θα κάνουν την ζωή στην Ελλάδα ακόμη δυσκολότερη.

3 σχόλια:

  1. δε χρειάστηκαν τελικά υπογραφές και υπεύθυνες δηλώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να έγιναν κάτω από το τραπέζι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απλά έπρεπε να καθυστερήσουν κι άλλο μέχρι να τα βρούνε μεταξύ τους πρώτα. τα περί υπογραφών ήταν δικαιολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή