Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Τι θα αποφασίσει το ΣτΕ για τα νεα τέλη και φόρουςΤο ενδιαφέρον εκατομμύρια πολιτών στρέφεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) που έχει αναλάβει να ξεκαθαρίσει και να λαβει μια απόφαση σχετικά με τις δίκες που τώρα εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη για τέλη και άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Τρεις είναι εκείνες που κρίνονται «κομβικής» σημασίας, η πρώτη αφορά το τέλος επιτηδεύματος, το γνωστό ως «τρακοσάρι» που αφορά κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες, η υπόθεση συζητήθηκε στις 4 Νοεμβρίου και αναμένετε με ιδιαίτερο ενδιαφέρων η συνταγματικότητα του μέτρου.
Το δεύτερο αφορά το τέλος ακινήτων που αναμένεται να κριθεί στις 2 Δεκεμβρίου
προκειμένου να εκκαθαριστεί σύντομα και αμετάκλητα η εφαρμογή του μετά την απόφαση η οποία πρόκειται να βγει το συντομότερο δυνατόν.
Τέλος, στην Ολομέλεια του ΣτΕ εκκρεμεί προς εκδίκαση και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Ωστόσο μια άλλη έκτακτη εισφορά που είχε επιβληθεί επί υπουργίας του κ. Παπαθανασίου εκκρεμεί ακόμα ενώπιον του ΣτΕ. Για τη συγκεκριμένη έκτακτη εισφορά υπήρξε ένα ενδιαφέρων ως προς την απόφαση, καθώς στον πρώτο βαθμό δικαστικής κρίσης, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, οι αποφάσεις που εκδόθηκαν έκριναν το μέτρο αντισυνταγματικό. Στο Εφετείο, αργότερα, οι αποφάσεις ήταν αντίθετες καθώς το μέτρο κρίθηκε σύμφωνο με το Σύνταγμα και τώρα αναμένεται η αμετάκλητη κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου