Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Η Τουρκία διαγράφει την Κύπρο

Η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι υπό τις οδηγίες του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου αναρτήθηκαν στη νέα ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ οι αρχές και προτεραιότητες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Η εφημερίδα επίσης αναφέρει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αφαιρεθεί από τη λίστα των χωρών, ενώ υπάρχει μόνο το ψευδοκράτος.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αγορά παροπλισμένου αεροπλανοφόρου από τις ΗΠΑ με σκοπό την απόκτηση τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για την κατασκευή αεροπλανοφόρων και της πρόωρης εκκίνησης των έργων για την ανέγερση του πυρηνικού σταθμού στο Akkuyu, δείχνει τις προθέσεις των γειτόνων μας αναφορικά με τα τεκταινόμενα του Κυπριακού Ζητήματος και της Ανατολικής Μεσογείου γενικότερα.

Πρέπει, ειδικότερα εμείς οι Ελλαδίτες, να αντιληφθούμε πλέον ότι ο καιρός που μπορούσαμε να διαθέσουμε για την καλλιέργεια της λεγόμενης Ελληνοτουρκικής φιλίας έχει προ πολλού τελείωσει. Οι προθέσεις των γειτόνων είναι σαφέστατες, βλέπουν ολόκληρη την περιοχή σαν καλοψημένο φιλέτο. Έχει έρθει η ώρα για πρόληψη και δράση. Ισχυροποίηση εσωτερική μέσω ανάπτυξης και εξωτερικής μέσω στρατηγικών εταίρων έτσι ώστε να μπορέσει ο ευρύτερος ελληνικός χώρος να αντισταθμίσει τις αδυνάμιες του ενάντι στην Τουρκία.

Είμαι από τους πρώτους που θα υποστηρίξουν την Ελληνοτουρκική φιλία, εάν και εφόσων είναι αμοιβαία. Κανένα σώφρων κράτος δεν είναι δύνατο να μιλάει για φιλία με άλλο κράτος τη στιγμή που το άλλο κράτος καλλιεργεί εθνικισμό και μισαλλοδοξία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου