Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Αλλαγή σελίδας για την ΙσπανίαΜεγάλη μέρα θα είναι αύριο για τον νέο πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι καθώς ναι μεν πέτυχε ιστορική νίκη στις βουλευτικές εκλογές αλλά τον περιμένει πάρα πολύ δουλειά όσον αφορά το μέλλον της χώρας του. Ο Μαριάνο Ραχόι ως υποψήφιος πρωθυπουργός του Λαϊκού Kόμματος ήρθε αντιμέτωπος με τον υποψήφιο σοσιαλιστή Αλφέδρο Πέρες Ρουμπαλκάμπα , πήρε 187 από τις 350 έδρες της βουλής και υποσχέθηκε αλλαγές και βελτίωση της κακής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε κάθε γωνιά της χώρας του μιας και η ανεργία έχει φτάσει στο 21% και για τους νέους λίγο παραπάνω από 43%.

Το αξιοσημείωτο αυτών των εκλογών ήταν ότι στις κάλπες παρευρέθησαν περίπου 36 εκατομμύρια ψηφοφόροι από τον συνολικό πληθυσμό της χώρας (46,8) εκατομμύρια, οι οποίοι παρόλο την αγανάκτηση που έδειξαν τον τελευταίο καιρό για αυτά που συμβαίνουν στη χώρα τους αποφάσισαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην αντιπολίτευση με την ελπίδα ότι θα δούνε προοπτικές ανάπτυξης , μείωση της ανεργίας, κίνηση και πάλι της αγοράς, την χώρα τους στη θέση που της αξίζει στην Ε.Ε αλλά περισσότερο να ξέρουν ότι υπάρχει κάποιο μέλλον που τους περιμένει.

Οι Ισπανοί έδειξαν με τη ψήφο τους ότι είναι άκρως απογοητευμένοι από την προηγούμενη κυβέρνηση και αυτό άλλωστε φάνηκε από τα αποτελέσματα των εκλογών. Παρά ταύτα πήραν την απόφαση να κάνουν μια τελευταία μάλλον απόπειρα να εμπιστευτούν κάποιο κόμμα και να ψηφίσουν την εναλλακτική επιλογή. Σε περίπτωση όμως που αποτύχει και η νέα κυβέρνηση τότε τα πράγματα κατά πάσα πιθανότητα θα εξελιχθούν εντελώς διαφορετικά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου