Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Νέες μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ από το 2012

Παρεμβάσεις στις επικουρικές συντάξεις, στα εφάπαξ και εφαρμογή μέτρων για την καταπολέμηση ανεργίας είναι οι δύο προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας αλλά και το θέμα συζήτησης με την τρόικα. Σύμφωνα με αυτά τα μέτρα θα έχουμε εξοικονόμηση δαπανών μέσω της παρακράτησης εισφορών και της νέας αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και των απαιτούμενων ετών ασφάλισης, πολύ ωραία πραγματα για άλλη μια φορά.
Ο υπουργός Εργασίας Γ। Κουτρουμάνης, επιβεβαίωσε τα παραπάνω μιλώντας στην «Ημερησία». Ο νέος νόμος θα φέρει μειώσεις σύμφωνα με τις οποίες οι επικουρικές δεν θα ξεπερνούν το 20% του συντάξιμου μισθού.
Άλλα επιπλέον μέτρα είναι η αύξηση των εισφορών σε κλάδους όπου οι εισφορές είναι χαμηλές, μείωση της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης που ξεκίνησε με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η μείωση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών και οι περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων.
Με βάση όλα τα παραπάνω λοιπόν , οι μειώσεις και οι εξοικονομήσεις δαπανών απ' αυτά τα μέτρα, 8α αγγίξουν τα 1,7 δις. Ευρώ.
Το νέο έτος θα δοθούν 1,5 δισ. ευρώ λιγότερα για την κοινωνική ασφάλιση και μειωμένες κατά 1,4 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, το μόνο που απομένει πλέον είναι να δούμε για πόσο καιρό θα αντεξουν και τα ασφαλιστικά και εμείς μέχρι να καταρεύσουμε ολοκληρωτικά αλλά και πόσο θα πάρει σε ορισμένα άτομα να καταλάβουν ότι με τις περικοπές δεν κερδίζεις πάντα χρήματα αλλά δυσχερένεις ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη κατάσταση που επικρατεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου