Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου

Τι έγινε χτες στην βουλή; Μα φυσικά η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, κάτι που ήταν αναμενόμενο μετά από δηλώσεις πολιτικών τις τελευταίες ημέρες. Με 155 ναι, 138 όχι και 5 παρών κατάφερε τελικά να ψηφιστεί.

Τι ακριβώς όμως θα συμβεί με αυτή την κίνηση; Ότι τόνισε και ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ ο οποίος καθώς αιτιολογούσε το ‘ναι’ στο μεσοπρόθεσμο είπε πως αυτή του η κίνηση γνωρίζει ότι φέρνει τη χώρα σε ενδεχομένη χρεοκοπία αλλά δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να πτωχεύσει ούτε να διαλύσει την Ε.Ε.
Δηλαδή τι λέμε …..δεν μπορώ να πτωχεύσω τώρα την χώρα ας το αφήσουμε για αργότερα …για τους επόμενους;…………αυτός είναι ο τρόπος σκέψης, δράσης και ενεργειών που μας έφεραν μέχρι εδώ.

Μπορεί η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου να μην γνωρίζουμε αν είναι όντως 100% κακή είναι όμως απαραίτητη όπως τόνισε και από την πλευρά της η Ελσα Παπαδημητρίου μετά από τις επαφές που είχε με διεθνείς παράγοντες. Απαραίτητη για την περίφημη πέμπτη δόση, μια δόση που δεν είναι τίποτα άλλο από μια ‘ενεση’ η οποία απλά παρατείνει την ζωή για την ελληνική οικονομία και την Ελλαδα γενικότερα διότι αυτή η δόση θα πρέπει να εξοφληθεί αργότερα όπως είναι φυσικό και τότε θα έρθει η έκτη δόση ….μήπως έχουμε ήδη πέσει σε αυτό πως το λένε….φαύλο κύκλο;

Με την υπερψήφιση λοιπόν έχουμε κλειδώσει την πέμπτη δόση και τώρα; Τώρα πρέπει να εχουμε ολοι τα βλέμματα μας στραμμένα στο δεύτερο, ναι δεύτερο πακέτο μέτρων. Σε αυτό πρεπει να προσέξουμε πολύ και πως θα αντιδράσουν οι αγορες, διότι τώρα έχουν επικεντρωθεί αρκετά στην νέα πρόταση της Γαλλίας που αφορά τα ελληνικά ομολογα. Φυσικά αυτή η πρόταση δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν θα βοηθήσει την Ελλάδα η αν είναι άλλη μια πρόταση που θα έχει σαν στόχο να τονώσει και άλλο τις τραπεζες και τους οίκους αξιολόγησης αμβλείνωντας ακόμη περισσότερο την κρίση για του πολιτες αυτης της χώρας. Σύμφωνα πάντως με την Γαλλική πρόταση όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να επενδύσουν το λιγότερο το 70% των ομολόγων σε νέα διάρκειας 30 ετων. Φυσικά το σχέδιο θα προχωρήσει όταν ‘αγκαλιαστεί’ από τους οίκους αξιολόγησης (κάτι που κατ’ εμενα δεν πρόκειτε να αργήσει )

Τελικός πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι για το τι στο καλό συμβαίνει σε αυτή τη χώρα …μας κοροϊδεύουν;;;; Θα πρέπει να καταλάβουν πως οι κινήσεις αυτές είναι κινήσεις απελπισίας και μόνο, δεν γίνετε να ξεφύγεις από ένα πρόβλημα αν δεν το αντιμετωπίσεις στην ώρα και στην ρίζα του. Αντιθετα οι σημερινοί πολιτικοί αυτής της χώρας προσπαθούν να τα κουκουλώσουν, όταν……βγουν στην επιφάνεια απλά τα μεταθέτουν για αργότερα και λαμβάνουν μέτρα τις πλάκας που το μόνο που κάνουν είναι να εξασθενούν την αστική τάξη και τα όνειρα του καθενός.

Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι μια άλλη πολιτική, μια πιο επιθετική, πιο δυναμική με κέντρο τον πολίτη και κυρίως το μέλλον αυτής της χώρας να μείνει σε αυτή και τους πολίτες της…………..

1 σχόλιο:

  1. Έγινε πρόταση να συμμετέχουν και ιδιώτες στον δανεισμό της Ελλάδας.. Αυτό είναι καλό γιατί μπορούμε να δανειστούμε με καλύτερους όρους χωρις τοσο σκληρά μέτρα.. Αλλά συμφωνώ στην αλλαγή πολιτικής γιατί κι εγώ πιστευω πως είμαστε σε εναν φαυλο κύκλο αυτη τη στιγμή ο οποίος μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή